De fotografieblog van Rachel

Fotografie

Het hoort er elk jaar opnieuw weer bij, de schoolfotograaf. Ieder jaar is daar weer het moment van wachten in de rij tot jouw naam geroepen wordt om even snel een foto te maken. Het blijft altijd spannend of de foto goed gelukt is of niet. Want je zit toch het hele jaar aan deze foto vast. Wat zijn de beste manieren om je goed voor te kunnen bereiden voor de schoolfoto en hoe zorg je ervoor dat je altijd goed op de foto staat? Met een paar handige trucjes ben je gegarandeerd van een leuke schoolfoto en hoef je er helemaal niet tegenop te zien wanneer de schoolfotograaf langskomt.

Voorbereiden op de schoolfotograaf

Vanaf dat je in groep 1 zit tot aan het eind van je schoolcarriere zal je jaarlijks te maken hebben met de dag dat de schoolfotograaf komt. Een schoolfoto voor middelbare school is natuurlijk een van de belangrijkste. In deze periode verander je heel snel en wordt je meestal ook bewuster van je uiterlijk. Hier hoef je helemaal niet onzeker over te zijn wanneer je goed voorbereid bent voor de schoolfotograaf.  De meest eenvoudige manier om goed voorbereid te zijn is om het gelijk te noteren in je agenda wanneer je weet wanneer de schoolfoto's gemaakt zullen worden. Zo wordt je op de dag zelf niet verrast hiermee.  Zorg ervoor dat je de avond van tevoren al je kleding uitzoekt en ga op tijd naar bed. Een goede nachtrust doet wonderen. Sta op de dag zelf eerder op, zo heb je net wat meer tijd om je goed klaar te maken en wat extra aandacht aan je uiterlijk te besteden. Wanneer je goed voorbereid bent is jouw schoolfoto voor middelbare school geheid een succes. 

Sta altijd goed op de schoolfoto

Door een paar eenvoudige trucjes sta jij altijd goed op de schoolfoto voor middelbare school.  Het moment van de foto gaat altijd zo snel, voor je het weet hoor je de klik van de camera en ben je alweer klaar. Wil je met je mooiste lach op de foto? Kom dan al lachend aanlopen en ga lachend zitten, zo sta je er stralend op. Ging het echt even te snel? Natuurlijk mag je dan vragen aan de fotograaf of het nog een keertje extra mag.  Voordat je op de foto gaat nog even je make-up checken of zien of je haar nog goed zit? Neem een spiegeltje mee of ga nog even naar het toilet.  Wanneer je goed voorbereid bent op de schoolfoto is er niks om zorgen over te maken. Tover een lach op je gezicht en heb een stralende schoolfoto.

Benieuwd naar een professionele schoolfotograaf? Kijk dan eens op de site van Foto Koch.


Delen