De fotografieblog van Rachel

Fotoboek met een zachte kaft

Een fotoboek is niet zomaar een boek. Het is een boek vol met dierbare herinneringen. Zo'n fotoboek wilt u aan de buitenkant er natuurlijk net zo mooi uitlaten zien als de binnenkant. Het fotoboek moet de waarde uitstralen van het boek dat u koestert. Een kaft is dan erg belangrijk, want deze bepaald de uitstraling van het boek. Een makkelijk vast te houden fotoboek die wel tegen een moment van emotie kan is een fotoboek met zachte kaft. 

Tastbare herinneringen   

Foto's zijn tastbare herinneringen die in moeilijke dagen mooie momenten laten herleven. Een moment waarin dierbaren die u mist even weer dichtbij gehaald worden. Dan pakt u het fotoboek stevig vast en drukt deze het liefst even stevig tegen u aan. Zo beleeft u de herinnering intens van een vervlogen tijd. Hoe buigzaam de kaft van een fotoboek met zachte kaft vloeiend meegaat in uw emotionele beweging is aangenaam. De aanraking belemmerd het beeld wat op uw netvlies tot leven komt niet. Na het samenvoegen van de foto's in het boek waarbij u elke foto heeft bekeken en waar elke foto u binnenste heeft geraakt, is het tijd dat de kaft met zachtheid wordt gemaakt. Een mooi afgewerkt geheel dat deel uit maakt van uw persoonlijk leven. Die waarde weet het fotoboek met zachte kaft uw foto's mee te geven.   

De kaft kunt u in hoogglans of mat laten maken. Het fotoboek met zachte kaft heeft een mooie chique uitstraling. Uw fotoboek heeft een kaft met kwaliteit die zachtheid van het leven uitstraalt. Die dierbare strelingen soepel reflecteert en makkelijk mee te nemen is naar een plek waar u een herinnering nog beter beleeft. Geen harde kaft die het onmogelijk maakt om het in uw tas te stoppen. De zachte kaft vormt zich mee naar uw behoefte. Bovendien is het benaderbaar door de zachtheid van de omslag en bestelt u het fotoboek eenvoudig voor een mooi bedrag. Het boek is licht van gewicht en kunt u overal makkelijk mee naar toenemen. Foto's die u fysiek kunt delen is nog intenser beleven dan wanneer deze online worden weergegeven.   

Tot slot   

De kwaliteit van een zachte kaft is gewaarborgd door de techniek waarmee deze vervaardigd is. Dit wordt gedaan door een boekbinder of door de daarvoor bedoelde machines. De ervaren boekbinder weet van elk fotoboek de zachte kaft zo te maken dat het niet beschadigd wordt bij het aanraken. Er wordt in de industriële boeken-binderij op een andere manier gewerkt dan door handboekbinders, het heeft vooral te maken met het grote aantal boeken dat de industriële binderij vervaardigd.

Bij Fotogoed b.v. vindt u een ruime selectie aan fotoboeken.


Delen